Rekordni prihodi kompanije Microsoft

Bez autora
Oct 31 2010

Kompanija ”Microsoft” saopštila je da je u poslednja tri meseca, zaključno sa septembrom, ostvarila rekordne prihode i dobit zahvaljujući rastu prodaje u svim poslovnim segmentima. U prvom fiskalnom tromesečju koje se završilo 30. septembra ta kompanija sa sedištem u Seattle-u ostvarila je 7,12 milijardi dolara dobiti, 59 posto više nego u istom tromesečju 2009.Istovremeno, prihodi su skočili za 25 posto na 16,2 milijarde dolara. U ovom izvanrednom tromesečju u kome su ostvarili solidan rast poslovanja, nastavljena je snažna potražnja za operativnim sistemima Office 2010 i Windows 7, zatim Xbox 360 konzolama i igricama.

Rekordni prihodi kompanije MicrosoftKompanija ”Microsoft” saopštila je da je u poslednja tri meseca, zaključno sa septembrom, ostvarila rekordne prihode i dobit zahvaljujući rastu prodaje u svim poslovnim segmentima.

U prvom fiskalnom tromesečju koje se završilo 30. septembra ta kompanija sa sedištem u Seattle-u ostvarila je 7,12 milijardi dolara dobiti, 59 posto više nego u istom tromesečju 2009. Istovremeno, prihodi su skočili za 25 posto na 16,2 milijarde dolara.

U ovom izvanrednom tromesečju u kome su ostvarili solidan rast poslovanja, nastavljena je snažna potražnja za operativnim sistemima Office 2010 i Windows 7, zatim Xbox 360 konzolama i igricama.

Operativni sistem Office 2010 ostvario je rast prihoda od 15 posto u prvom punom tromesečju na tržištu, dok je potražnja za Windows 7 operativnim sistemom nastavila da raste zahvaljujući zdravom i održivom ciklusu obnove poslovnih personalnih računara.

Microsoftove konzole Xbox 360 ostvarile su rast prodaje od 38 posto u odnosu na prošlu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik